Nykyajan hevosvoimat

valjastettuna vastuullisen viljelyn käyttöön

Ympäristöystävälliset jättiläiset

Nykyaikaiset koneet ovat kookkaita ja voimakkaita, mutta samalla pienempään ja vanhempaan konekantaan verrattuna huomattavasti vähemmän kuluttavia. Traktorimme ovat erityisen tehokkaita, jotta ne jaksavat hinata perässään kookkaita maanmuokkaus- ja istutuslaitteita. Olemme edelläkävijöitä viljelytekniikan ja- laitteiden kehittämisessä. Meiltä saat vastauksia esimerkiksi siihen, mitä hyötyä isoista laitteista on, miksi karheellenostokonetta vetää kapea renkainen vetotraktori leveärenkaisen sijasta ja miksi työkoneissamme on navigaattorit.

Mitä hyötyjä leveys tarjoaa?

Mitä useamman rivin pystymme istuttamaan yhdellä ajokerralla pellon päästä päähän, sitä vähemmän ajokertoja tarvitsemme koko pellon istuttamiseen. Ajokertojen väheneminen vaikuttaa suoraan polttoaineen kokonaiskulutukseen.

Leveällä, 16-rivisellä istutuskoneella istutettavan pellon pinta-ala saadaan mahdollisimman tehokkaasti käyttöön, kun ajourien määrän aiheuttamaa hukkatilaa saadaan pellolla leveän koneen ansiosta vähennettyä.

Istutuskalustomme mahdollistaa isomman tuotantomäärän samalla peltopinta-alalla pienempään kalustoon verrattuna. Tuotamme siis pellolla enemmän sipulia ja kulutamme silti polttoainetta vähemmän. Työn tehostumisesta kiittää myös ympäristö.

 

 

Leveys jakaa painoa

Leveillä työkoneilla kerralla käsiteltävä alue on iso, ja siksi ajokertoja tarvitaan pieniä koneita vähemmän. Maanmuokkauskoneita vetävien traktoreiden pyörästö on aina leveä, jotta vetotraktorin paino jakautuu laajemmalle alueelle. Pienempi paine vähentää haitallista maaperän tiivistymistä.

Edistynyttä ohjaustekniikkaa

Työkoneen ohjaamossa on usein koneen ohjaamiseen tarvittavan tekniikan lisäksi erilaisia lisälaitteita. Laitteiden avulla ohjaamosta käsin pystytään valvomaan koneiden toimivuutta ja havaitaan vikatilanteet helposti. Työkoneita pystytään ohjaamaan GPS-järjestelmän avulla. Järjestelmä varmistaa, että istutusriveistä tulee varmasti suorat. GPS- järjestelmä helpottaa istutuksen työvaihetta, mutta lisäksi myös nostotyö käy syksyllä sujuvammin rivien ollessa suorat.

 

Kasvinsuojelu

Kasvinsuojelutyö on todellista täsmätyötä, joka tehdään Tecnoma Laser 5240 -kasvinsuojeluruiskulla. Ruiskun säiliötilavuus on 5200 litraa ja puomi on 35 metriä leveä. Ruiskussa on runsaasti lisävarusteita, kuten GPS-järjestelmä ja automaattinen pesujärjestelmä sekä 15 lohkoon jaettu puomi. Jälleen kerran leveällä koneella ajokerrat ovat vähäisemmät kasvinsuojelutyötä tehtäessä ja lisäksi kasvinsuojeluaineiden käyttö pystytään määrittämään hyvin tarkasti lohkoihin jaetun puomin avulla. GPS-järjestelmä estää myös samaan kohtaan päällekkäisen ruiskutuksen.  

Kasvinsuojeluaineita käytämme viljelyssä täsmäytetysti ja mahdollisimman vähän. Hehtaarikohtaisesti käyttämämme määrät ovat jo vuosia olleet huomattavasti keskiverto käyttösuosituksia pienemmät. Rikkakasveja ja tuholaisia torjumme luonnonmukaisen kiertoviljelyn avulla.

Litran säiliö

metriä leveä puomi

lohkoinen puomi

Oletko konealan ammattilainen?

Meillä on töitä ammattitaitoisille koneenkuljettajille, joilla on kokemusta ison kaluston käsittelystä. Mikäli olet itsenäisestä työstä nauttiva ja viljelytyöstä kiinnostut, soita tai lähetä vapaamuotoinen työhakemus sähköpostilla.

Soita

Pekka Vehviläinen
(+358) 040 0279 226

Email

pekka@pekkavehvilainen.fi